I.Mūrniece: vēlamies padziļināt sadarbību ar Azerbaidžānu tirdzniecības, transporta un loģistikas jomās

(29.05.2017.)

Latvijai un Azerbaidžānai ir labs pamats sadarbības padziļināšanai tirdzniecības, transporta un loģistikas jomās. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, pirmdien, 29.maijā, tiekoties ar Azerbaidžānas Republikas parlamenta (Milli Medžlisa) priekšsēdētāju Ogtaju Asadovu (Ogtay Asadov), kurš šajās dienās oficiālā vizītē uzturas Latvijā.

Saeimas priekšsēdētāja apsveica O.Asadovu Azerbaidžānas Republikas dibināšanas 99.gadadienā, kas tika svinēta vakar.

Azerbaidžāna ir nozīmīgs Latvijas partneris Dienvidkaukāza reģionā. Abas valstis vieno aktīvs politiskais dialogs, sacīja I.Mūrniece un pauda gandarījumu par labajiem parlamentārajiem kontaktiem.

Latvija saskata perspektīvas tālākai ekonomisko attiecību nostiprināšanai. Abu parlamentu priekšsēdētāji bija vienisprātis, ka ir svarīgi pielikt pūles tirdzniecības apjomu palielināšanā, un šajā ziņā svarīga būs gaidāmā Latvijas – Azerbaidžānas Starpvaldību komisijas sēde Baku.

Latvija ir nozīmīga Eiropas transporta un loģistikas sektora daļa, un uzskatām Azerbaidžānu par svarīgu partneri transporta savienojumu veidošanā starp Āziju un Eiropu, teica I.Mūrniece. Atzinīgi vērtējam Azerbaidžānas lomu Dienvidu gāzes koridora attīstībā, kas sniegs būtisku ieguldījumu Eiropas Savienības (ES) energopiegādātāju diversificēšanā.

Saeimas priekšsēdētāja apliecināja, ka Latvija atbalsta ES un Azerbaidžānas attiecību stiprināšanu. Mēs atzinīgi vērtējam sarunu uzsākšanu par jauno ES-Azerbaidžānas visaptverošo līgumu. Šobrīd ir vienlīdz svarīgi gatavoties nākamajam Austrumu partnerības samitam, uzsvēra I.Mūrniece.

Sarunā piedalījās arī Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš un deputātu grupas sadarbībai ar Azerbaidžānas parlamentu vadītājs Hosams Abu Meri. Azerbaidžānas parlamentu vizītē pārstāv arī deputātu grupas sadarbībai ar Latvijas parlamentu vadītājs Kamrans Bairamovs (Kamran Bayramov), kā arī Milli Medžlisa deputāti Ulvija Agajeva (Ulviya Agayeva), Rovšans Rzajevs (Rovshan Rzayev) un Maliks Hasanovs (Malik Hasanov).

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157681479698702
Video: https://www.youtube.com/watch?v=Z0YCt6Oi0bo
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

Saeimas Preses dienests 

Piektdien, 29.martā