Deputāti izbraukuma sēdē pārrunās Latvijas Bankas Aizsardzības pārvaldes lomu valsts aizsardzībā

(23.05.2017.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti trešdien, 24.maijā, dosies uz Latvijas Banku, lai pārrunātu tās Aizsardzības pārvaldes lomu valsts aizsardzībā. Komisijas sēdē piedalīsies Latvijas Bankas un Aizsardzības ministrijas pārstāvji.

“Deputāti vēlas noskaidrot, kādu ieguldījumu valsts aizsardzībā var dot šī struktūrvienība. Saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku likumu kara laikā vai izņēmuma stāvoklī pārvaldi iekļauj Nacionālo bruņoto spēku sastāvā,” informē Aizsardzības komisijas priekšsēdētāja biedrs Kārlis Seržants.

Aizsardzības pārvalde nodrošina Latvijas Bankas objektu aizsardzību pret fiziskiem apdraudējumiem, veic to drošības risku analīzi un īsteno drošības pasākumus. Tā dibināta 1992.gadā, un tajā strādā 110 darbinieki. Viņus apmācījuši speciālisti no ASV, Izraēlas, Lielbritānijas, Vācijas, kā arī citām valstīm. Pretterorisma vienība “Omega” bija viena no pirmajām, kas savas izveides laikā izmantoja pārvaldes darbinieku uzkrātās zināšanas, tādējādi pārvaldes darbinieki uzsāka profesionālo zināšanu nodošanu citām valsts spēka struktūrām, netieši piedaloties Valsts policijas un armijas spēcīgāko vienību attīstībā.

Komisijas izbraukuma sēde notiks trešdien, 24.maijā, pulksten 10.00 K.Valdemāra ielā 2a, Rīgā.

Mediju ievērībai:
Foto un video iespēja tikšanās laikā. Plašsaziņas līdzekļus pasākuma atspoguļošanai aicinām līdz 24.maija pulksten 09.00 pieteikties pie Latvijas Bankas preses sekretāra Jāņa Silakalna, rakstot janis.silakalns@bank.lv vai zvanot 29533196.

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā