Šī gada četros mēnešos pie administratīvās atbildības saukti pieci deputāti

(11.05.2017.)

No šī gada 9.janvāra līdz 17.aprīlim pie administratīvās atbildības saukti pieci Saeimas deputāti. Par to Saeimai ceturtdien, 11.maijā, ziņojumu sniedza Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs. 

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas (IeM) Informācijas centra sniegto informāciju deputātiem Askoldam Kļaviņam un Imantam Parādniekam piemērots brīdinājums par Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošo noteikumu pārkāpumu. 

Par braukšanas ātruma, distances un intervāla neievērošanu naudas sods piemērots deputātam Jānim Urbanovičam, bet deputātam Jurim Viļumam par vispārīgo ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu – brīdinājums. 

Tāpat IeM informē, ka pie administratīvās atbildības par ieroču, munīcijas, speciālo līdzekļu un pirotehnisko izstrādājumu aprites noteikumu pārkāpšanu, piemērojot naudas sodu, saukts deputāts Igors Zujevs. 

Ziņojums Saeimai sniegts saskaņā ar 2016.gada maijā pieņemtajiem grozījumiem Latvijas Republikas Satversmē un Saeimas kārtības rullī, kas paredz, ka Saeimas deputāta administratīvai sodīšanai vairs nav nepieciešama parlamenta piekrišana. Savukārt Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija reizi kārtējās sesijas laikā Saeimas sēdē paziņo par iepriekšējās sesijas un starpsesiju laikā administratīvi sodītajiem deputātiem.

 

Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt