Pie Saeimas nama 9.maijā darbojas Eiropas dienas radošā darbnīca

(09.05.2017.)

Atzīmējot Eiropas dienu 9.maijā, pie Saeimas nama darbosies radošā darbnīca, kurā īpaši aicināti piedalīties jaunieši, kā arī ikviens interesents. Darbnīca piedāvās dažādas radošās aktivitātes saistībā ar Eiropas Savienības (ES) dzimšanas dienu un Latvijas dalību ES, tostarp apmeklētāji varēs pārbaudīt savas zināšanas par ES un nofotografēties īpašā fotostūrītī.

Plānots, ka radošo darbnīcu pulksten 13.00 atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne. Pasākumā aicināti piedalīties Saeimas Prezidija locekļi, Eiropas lietu komisijas deputāti un pārējie parlamenta deputāti, kā arī 7.Jauniešu Saeimas deputāti un skolēni no Daugavpils Valsts ģimnāzijas, Matīšu pamatskolas un Rožupes pamatskolas.

Apmeklētājiem būs iespēja piedalīties interaktīvās un izzinošās aktivitātēs par ES, tostarp “kārtot” Eiropas eksāmenu un pārbaudīt savas zināšanas par ES vēsturi un attīstību, izteikt savu viedokli par ES vērtībām un nākotni, kā arī nofotografēties šim notikumam izveidotā fotostūrītī.

9.maijā visā Eiropā atzīmē Eiropas dienu jeb ES dzimšanas dienu. Šogad par godu Eiropas dienai tiek organizēti dažādi pasākumi, aicinot skolēnus no dažādām Latvijas pilsētām doties interaktīvā ceļojumā pa ES.

Darbnīca otrdien, 9.maijā, būs atvērta no pulksten 13.00 līdz 16.00 pie Saeimas nama Jēkaba ielā 11.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā