Gundars Daudze piedalīsies ES dalībvalstu parlamentu priekšsēdētāju ārkārtas konferencē

(16.03.2017.)

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze no 16. līdz 18.martam uzturēsies darba vizītē Itālijas galvaspilsētā Romā, kur piedalīsies Eiropas Savienības (ES) valstu parlamentu priekšsēdētāju ārkārtas konferencē. Tā veltīta Romas līguma parakstīšanas 60.gadadienai, un diskusiju galvenais temats būs aktuālā situācija ES un Eiropas nākotne.

Konferences dalībniekus uzrunās augstākās ES amatpersonas, tostarp Eiropas Parlamenta prezidents Antonio Tajāni (Antonio Tajani), Eiropadomes prezidents Donalds Tusks (Donald Tusk), Eiropas Komisijas viceprezidents Franss Timmermanss (Frans Timmermans), kā arī vairāku nacionālo parlamentu priekšsēdētāji un virkne bijušo augsta līmeņa ES amatpersonu.

 G.Daudze piedalīsies debatēs par ES izaicinājumiem un nākotnes perspektīvām.

ES valstu parlamentu priekšsēdētāju konferences par aktuālajiem savienības un dalībvalstu jautājumiem notiek jau kopš 1963.gada.

Ar Romas līgumu, kas tika parakstīts 1957.gada 25.martā un sākotnēji attiecās uz sešām valstīm, tika nodibināta Eiropas Ekonomiskā kopiena. Līgums paredzēja izveidot vienotu preču, pakalpojumu, darbaspēka un kapitāla tirgu, tā liekot pamatu mūsdienu Eiropas Savienībai un sākot stiprināt mieru, demokrātiju un labklājību Eiropā.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt