Jaunieši aicināti kandidēt uz 7.Jauniešu Saeimu

(27.02.2017.)

Saeima jau septīto gadu aicina jauniešus piedalīties projektā “Jauniešu Saeima”, kas šogad norisināsies 21.aprīlī. 

“Mūsdienu politika jāveido ar skatu uz rītdienu, tādēļ Saeima uzmanīgi ieklausās jauniešu viedoklī un aicina jauniešus pašus formulēt sev svarīgus jautājumus. Šis projekts jauniešiem dod iespēju pieteikt un aizstāvēt savas idejas, iepazīt likumdošanas procesu, kā arī labāk izprast Saeimas deputātu darba ikdienu,” aicinot kandidēt, pauž Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. “Tā būs aizraujoša diena, jo tāpat kā deputāti varēsiet diskutēt komisijās un uzstāties no Saeimas tribīnes”. 

Lai iekļūtu 7.Jauniešu Saeimā, jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem aicināti no šī gada 27.februāra līdz 26.martam pieteikt savu ideju virtuālajās vēlēšanās Jauniešu Saeimas mājaslapā www.jauniesusaeima.lv

Pieteikties dalībai Jauniešu Saeimā, kā arī balsot par jauniešu piedāvātajām idejām var portālu Draugiem.lv un Facebook.com lietotāji. Balsot par idejām var ikviens šo portālu lietotājs bez vecuma ierobežojuma līdz 2.aprīlim. 

Jauniešu Saeimas deputātus ievēlē publiskā balsojumā, un projektā pārstāvēti visi Latvijas reģioni proporcionāli to iedzīvotāju skaitam. Katrs jaunietis kandidē atsevišķi, un programmas vietā ir viena viņam svarīga ideja. 

Šī gada Jauniešu Saeimas centrālā tēma ir izglītība, un jaunieši aicināti iesniegt savas idejas formālās un neformālās izglītības pilnveidei Latvijā kādā no četrām tēmām – izglītības kvalitāte, studiju iespējas, patriotisms un valstiskuma apziņa, drošība internetā. Tāpat jaunieši var iesniegt savu priekšlikumu vienam no četriem deklarāciju projektiem, par kuriem no Saeimas tribīnes norisināsies diskusija. 

Jauniešu Saeimā ievēlētie 100 jaunieši, par kuru idejām būs saņemts lielākais balsu skaits, 21.aprīlī tiks aicināti uz Saeimas namu, lai caur pašu pieredzi izprastu likumdevēja darba specifiku un no Saeimas tribīnes uzrunātu vienaudžus par sabiedrībā aktuālām tēmām. Darbība Jauniešu Saeimā ir pietuvināta reālajam Saeimas darbam - likumu izstrādes un pieņemšanas procesam parlamenta komisijās un Saeimas sēdēs.   

Sekot projekta aktivitātēm var arī sociālajos tīklos www.twitter.com/JauniesuSaeima, www.draugiem.lv/jauniesusaeima, www.facebook.com/projektsjauniesusaeima, www.youtube.com/JauniesuSaeima un www.flickr.com/jauniesusaeima

Projektu īsteno Latvijas Republikas Saeima, informatīvi atbalsta sociālais tīkls Draugiem.lv, Latvijas Televīzija un Latvijas Radio. 

Videoaicinājums kandidēt uz 7.Jauniešu Saeimu: https://www.youtube.com/watch?v=ZY0C8_Vevuo
Informācija par projektu: www.jauniesusaeima.lv
7.Jauniešu Saeimas plakāts: http://jauniesusaeima.lv/media/datnes/Jauniesu_Saeima_plakats_2017_enfJYG9.pdf

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt