Ārlietu komisijā runā par aktualitātēm NATO klātbūtnes nodrošināšanā Latvijā

(25.01.2017.)

Kopš NATO Varšavas samita Latvijas Aizsardzības ministrijas galvenā prioritāte ir darbs pie NATO spēku uzņemšanas mūsu valstī. Darbu apjoms ir līdzvērtīgs Ādažu militārās bāzes būvniecībai, proti, “mums ir jāuzbūvē otri Ādaži”. To 25.janvāra Saeimas Ārlietu komisijas sēdē deputātiem sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš uzsvēra, ka Latvijai šis ir nozīmīgs gads, ņemot vērā, ka mūsu valstī tiek veidota Kanādas vadītā daudznacionālā bataljona kaujas grupa, kuras karavīri Latvijā ieradīsies jau drīzumā.

Aizsardzības ministrs, informējot par aktualitātēm saistībā ar NATO klātbūtnes nodrošināšanu, sacīja, ka šajās dienās Otavā notiek Kanādas kā ietvarnācijas, Latvijas kā uzņemošās valsts un pārējo iesaistīto valstu tikšanās, kurā tiek precizētas NATO spēku Latvijā vajadzības. Plānots, ka mūsu valstī ieradīsies 1000 līdz 1200 NATO karavīri.

R.Bergmanis arī pateicās Saeimai par 2017.gada valsts budžeta pieņemšanu, aizsardzībai atvēlot 1,7 procentus no iekšzemes kopprodukta un tādējādi skaidri apliecinot – mūsu valsts prioritāte ir drošība.

 

Komisijas sēdes fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157679462883026
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt