Saeima Satversmes tiesneša amatā apstiprina Jāni Neimani un Artūru Kuču

(22.12.2016.)

Saeima ceturtdien, 22.decembrī, Satversmes tiesas tiesneša amatā apstiprināja Jāni Neimani un Artūru Kuču.  Viņi Satversmes tiesā nomainīs tiesnešus Uldi Ķini un Kasparu Balodi, kuriem beidzas pilnvaru termiņš. 

J.Neimanis ir Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta tiesnesis, asociētais profesors Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. Viņš ir arī Tiesnešu disciplinārkolēģijas loceklis. J.Neimani apstiprināšanai šajā amatā izraudzījās Augstākās tiesas plēnums. 

Savukārt A.Kučs ir Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Starptautisko un Eiropas tiesību katedras vadītājs un asociētais profesors. Viņš strādā arī kā tiesībsarga padomnieks un Eiropas Cilvēktiesību tiesas ad hoc tiesnesis, izskatot nolēmumus lietās, kur no Latvijas ievēlētais pastāvīgais tiesnesis nevar piedalīties. A.Kuču darbam Satversmes tiesā izvirzījis Ministru kabinets. 

Satversmes tiesā ir septiņi tiesneši, un saskaņā ar Satversmes tiesas likumu tiesnešus amatā apstiprina Saeima. Trīs Satversmes tiesas tiesnešus apstiprina pēc ne mazāk kā desmit Saeimas deputātu priekšlikuma, divus - pēc Ministru kabineta priekšlikuma, bet vēl divus - pēc Augstākās tiesas plēnuma priekšlikuma.   

Satversmes tiesas tiesnešus Saeima apstiprina ar ne mazāk kā 51 Saeimas locekļa balsu vairākumu. 

Satversmes tiesas tiesneša pilnvaru termiņš ir desmit gadi.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt