Ārlietu komisija iepazīstas ar Ārlietu ministrijas budžeta pieprasījumu 2017.gadam

(02.11.2016.)

Saeimas Ārlietu komisijas deputāti šīsdienas sēdē iepazinās ar Ārlietu ministrijas budžeta pieprasījumu 2017.gadam. Uz sēdi bija aicināta Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Ārlietu ministrija nākamgad plāno atvēlēt papildu līdzekļus Latvijas diplomātisko pārstāvniecību ārvalstīs stiprināšanai, tostarp Moldovā un Apvienotajos Arābu Emirātos, kā arī, ņemot vērā drošības situāciju pasaulē, paredzējusi finansējumu kiberdrošības stiprināšanai, deputātus informēja Z.Kalniņa-Lukaševica.

Tā kā sācies aktīvs darbs pie Eiropas Savienības daudzgadu budžeta nākamajam septiņu gadu periodam, Ārlietu ministrija paredzējusi papildu finansējumu, lai nodrošinātu Latvijas pārstāvju klātbūtni šajās sarunās. Ir būtiski, lai Latvija sarunās piedalītos jau līdz ar to uzsākšanu, komisijas sēdē sacīja ministrijas parlamentārā sekretāre.

Kopumā, salīdzinot ar šo gadu, Ārlietu ministrija nākamgad plānojusi ministrijas budžeta pieaugumu 4,8 miljonu eiro apmērā, teica Z.Kalniņa-Lukaševica. Tas saistīts arī ar Latvijas iestāšanos Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD).

Z.Kalniņa-Lukaševica akcentēja, ka ministrija nākamgad aktīvi turpinās līdzšinējo darbu, kas vērsts uz Latvijas divpusējo un daudzpusējo attiecību stiprināšanu, ekonomisko sakaru veicināšanu un atbalsta sniegšanu Latvijas uzņēmējiem, kā arī sadarbības ar latviešu diasporu uzturēšanu, īpaši gatavojoties Latvijas simtgades svinībām.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt