Saeimas namā atklās Baltijas Asamblejas 25.gadskārtai veltītu izstādi

(26.10.2016.)

Saeimas namā ceturtdien, 27.oktobrī, notiks Baltijas Asamblejas (BA) 25.gadskārtai veltītās izstādes atklāšana. Ekspozīcija vēsta par Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcijas vēsturi un nozīmīgākajām sadarbības jomām, izceļot BA 25 gadu darbības laikā sasniegtos kopīgos mērķus.

Izstāde stāsta par BA pirmsākumiem, kas saistīti ar Atmodas laiku, BA darbības pamatiem, kā arī Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbību drošības, enerģētikas, transporta, izglītības, zinātnes, kultūras un citās jomās. Informatīvajā ekspozīcijā tāpat izcelta BA loma starptautiskajā arēnā, kā arī nozīmīgākie BA panākumi.

Izstādes atklāšana notiks 27.oktobrī pulksten 10.30 Saeimas nama Lielajā vestibilā, un tajā klātesošos uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, kā arī BA prezidents un BA Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns.

Ekspozīcijas atklāšana ievadīs BA 35.sesiju, kas 27. un 28.oktobrī notiek Rīgā. Sesijā deputāti no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas diskutēs par tādiem jautājumiem kā migrācija un Eiropas Savienības ārējās robežas apsardzība, demogrāfiskā situācija Baltijas valstīs, kā arī reģionālās transporta infrastruktūras attīstība, īpašu uzmanību veltot Rail Baltica projektam.


Informācija par BA:
Latvija 2016.gada 1.janvārī uz gadu kļuva par Baltijas Asamblejas prezidējošo valsti.
Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti BA dienas kārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem