Deputāti ar izglītības ministru pārrunās pedagogu darba samaksas jaunā modeļa ieviešanas gaitu

(24.10.2016.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti rīt, 25.oktobrī, uz sēdi aicinājuši izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski, lai pārrunātu pedagogu darba samaksas jaunā modeļa ieviešanas gaitu.

„Sēdē tiksimies ar izglītības ministru, lai uzklausītu pirmos secinājumus par pedagogu atalgojuma jauno modeli. Svarīgi novērtēt ministra paveikto, cenšoties savienot iesaistīto pušu dažādās intereses un meklējot pēc iespējas efektīvāko risinājumu, tādēļ mēs nedrīkstam ļauties emocijām un reforma ir jāturpina. Mums jāmeklē iespējas, kā aizvien pilnveidot pedagogu darba samaksas modeli, un šajā uzdevumā svarīgs ir aktīvs dialogs starp iesaistītajām pusēm un Saeimu,” uzsver komisijas priekšsēdētāja Ilze Viņķele.

Sēdē aicināti piedalīties arī Izglītības un zinātnes ministrijas, kā arī Kultūras ministrijas pārstāvji. Tāpat uz tikšanos aicināti pārstāvji no Augstākās izglītības padomes, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības, Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas, Rīgas domes, Latvijas Rektoru padomes un Latvijas Studentu apvienības.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde otrdien, 25.oktobrī, notiks pulksten 9.30 komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 16, 407.telpā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā