Saeimā meklēs iespējas startup jeb jaunuzņēmumu atbalstam

(21.10.2016.)

Lai diskutētu par atbalstu startup jeb jaunuzņēmumiem, pirmdien, 24.oktobrī, Saeimā notiks diskusija “Startup jeb jaunuzņēmumi – panākumu atslēga Latvijas konkurētspējai Eiropā?”, kuru organizē Saeimas Eiropas lietu komisija.

“Laikā, kad informācijas un komunikācijas tehnoloģijas ir kļuvušas par ārkārtīgi nozīmīgu priekšnoteikumu ekonomiskajai izaugsmei, inovāciju attīstībai, konkurētspējai un nodarbinātībai, mums Latvijā ir jāizlemj, vai esam gatavi sniegt īpašu atbalstu strauji augošiem tehnoloģiju uzņēmumiem un uzņēmumiem ar augstu nākotnes potenciālu,” pirms gaidāmās diskusijas uzsver Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne un norāda, ka Ekonomikas ministrija ir izstrādājusi startup jomu regulējošu likuma projektu, ar kuru iecerēts atvieglot šo uzņēmumu nodokļu nomaksas nosacījumus un pārskatīt vīzu režīmu uzņēmumu piesaistītajiem ārvalstu ekspertiem.

Diskusijas atklāšanās uzrunu teiks Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja L.Čigāne un Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Putra.

Diskusijas pirmajā sesijā uzmanības centrā būs jautājums, vai startup likuma projekts būtu efektīvs atbalsta mehānisms jaunuzņēmumiem, un tajā ar uzrunām piedalīsies ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, Latvijas Startup uzņēmumu asociācijas valdes loceklis Daniels Pavļuts, kā arī A/S SAF tehnika valdes priekšsēdētājs Normunds Bergs. Šo diskusijas sesiju vadīs Baltijas korporatīvās pārvaldības institūta Latvijas pārstāvniecības vadītājs Andris Grafs.

Diskusijas otrajā sesijā tiks spriests par to, kā radīt pozitīvu un izaugsmi veicinošu uzņēmējdarbības vidi digitālajiem jaunuzņēmumiem. Šajā sesijā runātāji būs TechHub Riga līdzdibinātājs Andris Bērziņš, Startup Wise Guys Riga akseleratora izpilddirektore Egita Poļanska, Savstarpējo aizdevumu platformas TWINO Investīciju platformas vadītājs Jevgenijs Kazaņins, Drone Energy valdes priekšsēdētājs Oļegs Krutikovs, kā arī Taxify reģionālais vadītājs Latvijā Juris Krūmiņš. Otro sesiju moderēs Latvijas Nacionālās projektu vadīšanas asociācijas valdes loceklis Vladimirs Ivanovs.

Noslēgumā klātesošos uzrunās Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja, kā arī Eiropas lietu komisijas deputāts Rihards Kols.

Diskusija pirmdien, 24.oktobrī, sāksies pulksten 11.30 un notiks Saeimas Sarkanajā zālē.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā