Saeima galīgajā lasījumā lems par Nemateriālā kultūras mantojuma likumprojektu

(28.09.2016.)

Saeima ceturtdien, 29.septembrī, galīgajā lasījumā lems par Nemateriālā kultūras mantojuma likumprojektu, kas būs jauns un līdz šim nebijis regulējums, ar kura palīdzību tiek veidota nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanas mērķtiecīgam atbalstam nepieciešamā vide un apstākļi. 

Pirmajā lasījumā deputāti rīt skatīs Reklāmas likuma grozījumus, kas noteiks aizliegumu arī augu smēķēšanas produktu un elektronisko cigarešu reklāmās iekļaut bērnus. 

Otrajā lasījumā rītdienas Saeimas sēdes darba kārtībā ir likumprojekts, kas paredz Latvijas Ārstu biedrībai bez atlīdzības nodot īpašumā nekustamo īpašumu, kas atrodas Rīgā Skolas ielā 3. 

Deputāti arī lems par vairāku likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz atbildību par pārkāpumiem augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to uzpildes tvertņu laišanā tirgū, pārdošanā nepilngadīgajiem, kā arī pārdošanā vai iegādē ar distances līguma palīdzību. 

Tāpat deputāti lems, vai izskatīšanai komisijās nodot likumprojektu, kas paredz apstiprināt Lietuvas Republikas Nacionālās aizsardzības ministrijas personāla skaita palielinājumu Ziemeļatlantijas līguma organizācijas izcilības centrā stratēģiskās komunikācijas jautājumos. 

Izskatīšanai komisijās plānots nodot arī Kredītu reģistra likuma grozījumus. Tie nepieciešami, lai veicinātu reģistrā iekļauto ziņu izmantošanu personas kredītspējas vērtēšanā, tostarp izmantojot attālinātu savstarpējo saziņu ar datu vai balss pārraides sakaru līdzekļiem. 

Vēl Saeima lems par Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likuma grozījumu nodošanu izskatīšanai komisijās. Likumā plānots noteikt banku kontu atvēršanas un slēgšanas prasības, lai patērētājiem nodrošinātu skaidrāku un saprotamāku informāciju par maksājumu kontiem un to izmaksām. 

Rītdienas Saeimas sēdes darba kārtībā ir arī deputātu pieprasījums labklājības ministram Jānim Reiram par sociālās aprūpes centra “Kalkūni” likvidācijas atcelšanu. 

Saeimas Juridiskā komisija lūgusi rītdienas sēdes darba kārtībā iekļaut komisijas izstrādātos grozījumus Civilprocesa likumā. Plānotās izmaiņas paredz, ka uzturlīdzekļus Ministru kabineta noteiktajā minimālajā apmērā lietās, kurās nepastāv strīds starp vecākiem, varēs lūgt tieši Uzturlīdzekļu garantiju fondā, vairs nevēršoties tiesā ar prasības pieteikumu. 

Saeimas 22.septembra sēdes darba kārtībā ir 12 jautājumi.    

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā