Jaunieši aicināti piedalīties Saeimas fotokonkursā „Es savai Tēvzemei…”

(23.09.2016.)

Gatavojoties Lāčplēša dienai un gaidāmajai Latvijas simtgadei, jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem aicināti piedalīties Saeimas rīkotajā fotokonkursā „Es savai Tēvzemei…”. Konkursa uzvarētāji gūs iespēju apmeklēt Ādažu militāro garnizonu, kā arī saņems pārsteiguma balvas. Fotokonkursu organizē Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sadarbībā ar Jaunsardzes un informācijas centru, lai veicinātu jauniešu patriotismu un interesi par valsts aizsardzību un drošību.

Konkursam var pieteikt fotogrāfijas, kurās attēlotas jauniešu aktivitātes, kas stiprina Latviju, piemēram, darbošanās izglītojošos un radošos projektos, nevalstiskajās organizācijās, labdarības pasākumos, brīvprātīgajā darbā, vides sakopšanā, kā arī Latvijas valsts svētku un to svinēšanas tradīcijas.

Katrs konkursa dalībnieks var iesniegt ne vairāk kā trīs digitālas fotogrāfijas. Darbam jānorāda arī nosaukums. Ja autors vēlas, var pievienot arī idejas aprakstu, kas nepārsniedz 300 rakstu zīmes.

Desmit labākie konkursam pieteiktie darbi tiks izstādīti Saeimas namā, atzīmējot Lāčplēša dienu. Konkursā uzvarējušo autoru fotogrāfijas publicēs arī Saeimas mājaslapā, kā arī Jaunsardzes un informācijas centra tīmekļa vietnē.

Līdz ar Ādažu militārā garnizona apmeklējumu konkursa uzvarētāji dosies ekskursijā pa parlamentu, kā arī varēs viesoties Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā. Pārsteiguma balvas saņems arī skolotāji, kuri mudinājuši savus audzēkņus piedalīties konkursā.

Darbi līdz 27.oktobrim jāsūta uz e-pastu konkurss@saeima.lv, norādot autora vārdu, uzvārdu, vecumu, mācību iestādi un kontaktinformāciju (e-pasts, tālruņa numurs). Tāpat darbus datu nesējā iespējams iesniegt arī klātienē Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā Jēkaba ielā 16 vai pa pastu (adrese – Jēkaba iela 11, Rīga, LV-1811).

Konkursa nolikums publicēts Saeimas mājaslapā.

Rezultāti tiks paziņoti 4.novembrī Saeimas un Jaunsardzes un informācijas centra mājaslapās.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā