Ināra Mūrniece Saeimā sveiks labākos jaunos basketbolistus, trenerus un tiesnešus

(10.06.2016.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 13.jūnijā, Saeimas namā sveiks mācībās sekmīgākos jaunos basketbolistus, labākos trenerus un tiesnešus. 

Latvijas Republikas čempionāta sezonas noslēguma pasākumā tiek sveikti VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) mācībās sekmīgākie spēlētāji, kuriem liecībā nevienā priekšmetā nav zemākas atzīmes par septiņi, labākie treneri un tiesneši, kā arī Baumaņa kausa ieguvēji. 

Svinīgajā pasākumā I.Mūrniece Valdemāra Baumaņa kausu pasniegs sezonas labākajiem spēlētājiem – Paulai Strautmanei un Zigmāram Raimo, kuri kļuvuši par LJBL čempioniem un pārstāvējuši Latviju vairākos Eiropas jaunatnes čempionātos. V.Baumaņa piemiņas balva Latvijas labākajiem jaunajiem basketbolistiem tiek pasniegta kopš 1994.gada. Šī trenera vadībā Latvijas basketbolistu valstsvienība 1935.gadā izcīnīja Eiropas čempiona titulu. 

Jauno basketbolistu apbalvošanā piedalīsies arī Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins, kā arī Latvijas izlases spēlētājs Kaspars Vecvagars, kurš kā labākais jaunais basketbolists Baumaņa kausu saņēmis 2012.gadā. 

Savukārt Rīgas Biznesa skola svinīgajā pasākumā sveiks stipendijas ieguvēju – jauno basketbolistu Ričardu Pinni. 

Apmeklējot parlamentu, jaunajiem basketbolistiem būs iespēja arī nofotografēties kopā ar Saeimas priekšsēdētāju parlamenta Sēžu zālē. 

Labākie jaunie basketbolisti, viņu treneri, kā arī tiesneši Saeimas namā tiek sveikti ik gadu, un šāds pasākums mācību gada noslēgumā jau ir kļuvis par tradīciju. 

Apbalvošana notiks pirmdien, 13.jūnijā, un tā sāksies pulksten 10.30 Saeimas nama Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11.

 

Saeimas Preses dienests

 

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt