Daudze: Latvijai ir veiksmīga sadarbība ar Azerbaidžānu

(24.05.2016.)

Latvijai ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Azerbaidžānu, un starp abām valstīm pastāv konstruktīvs politiskais un ekonomiskais dialogs, kuru vēlamies attīstīt. To Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze uzsvēra otrdien, 24. maijā, parlamentā tiekoties ar Azerbaidžānas Republikas parlamenta deputātu grupas sadarbībai ar Latviju vadītāju Kamranu Bajramovu (Kamran Bayramov) un Azerbaidžānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Džavanširu Ahundovu (Javanshir Akhundov).

Abu valstu starpā pastāv laba sadarbība, it īpaši loģistikā, tranzītā, izglītībā un lauksaimniecības produktu eksportā. Turklāt starpvaldību komisijas sēdē šī gada jūnijā ir paredzēts pārrunāt atvērtos jautājumus, kurus jārisina, lai uzlabotu Latvijas ostu un dzelzceļu konkurētspēju un paplašinātu preču plūsmu no Āzijas uz Skandināviju, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedrs.

Lai sadarbība būtu pilnvērtīga, nepieciešams rast risinājumu situācijai Kalnu Karabahā. Saeimas priekšsēdētājas biedrs uzsvēra, ka tas jādara miermīlīgā ceļā, pieturoties pie EDSO Minskas grupas izstrādātajiem Madrides principiem. “Abām pusēm jāpilda sava saistību daļa, jo karā nav uzvarētāju”, teica Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze.

Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka būtisks abu valstu sadarbības aspekts ir attiecību veicināšana ar Latvijas reģioniem. Saeimas priekšsēdētājas biedrs īpaši apsveica vēstnieka ieceri tuvākajā laikā doties vizītēs uz Latvijas reģionu centriem.

Sanāksmes ietvaros Azerbaidžānas parlamenta deputātu grupas sadarbībai ar Latviju vadītājs nodeva Azerbaidžānas parlamenta vadītāja ielūgumu Saeimas priekšsēdētājai apmeklēt Azerbaidžānu oficiālā vizītē šī gada septembrī.

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta