Saeimas priekšsēdētāja: Azerbaidžāna ir nozīmīgs Latvijas partneris Dienvidkaukāzā

(17.05.2016.)

Azerbaidžāna ir nozīmīgs Latvijas partneris Dienvidkaukāzā, un starp abām valstīm ir izveidojies konstruktīvs politiskais dialogs, kuru vēlamies attīstīt, tostarp parlamentārā līmenī. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra otrdien, 17.maijā, parlamentā tiekoties ar Azerbaidžānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Džavanširu Ahundovu (Javanshir Akhundov), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē. 

Apliecinot vēmi attīstīt parlamentāro sadarbību, vēstnieks aicināja Saeimas priekšsēdētāju šī gada septembrī vizītē apmeklēt Azerbaidžānu, lai visaugstākajā līmenī apspriestu mūsu valstīm būtiskos jautājumus. 

Abām valstīm ir labs potenciāls ekonomiskās sadarbības izaugsmei, vēstniekam sacīja Saeimas priekšsēdētāja. Esam ieinteresēti paplašināt sadarbību transporta un loģistikas jomā, īpaši Azerbaidžānas kravu piesaistē, kā arī īstenojot investīciju projektus Rīgas lidostā. Tāpat Latvija saskata perspektīvu sadarbībai pārtikas rūpniecības, lauksaimniecības, ķīmiskās rūpniecības un mašīnbūves nozarē. 

I.Mūrniece pauda gandarījumu, ka azerbaidžāņu jaunieši izvēlas studijas mūsu valstī - Latvijas augstskolās pagājušajā mācību gadā studēja 143 studenti no Azerbaidžānas. Saeimas priekšsēdētāja arī pauda gandarījumu par Azerbaidžānas iesaisti Rīgas Juridiskās augstskolas programmā Eiropas Kaimiņpolitikas un Centrālāzijas reģiona valstu pārstāvjiem – šajā pavasarī tajā mācās 2 Azerbaidžānas pārstāvji. 

Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka būtisks abu valstu attiecību aspekts ir azerbaidžāņu diaspora Latvijā - šeit dzīvo ap 2000 azerbaidžāņu. Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi vērtēja viņu aktīvo iesaisti Latvijas sabiedriskajā, kultūras un ekonomiskajā dzīvē. 

 

Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157668192984132
Video: https://www.youtube.com/watch?v=740aa5JzynA  
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā