Saeimā stažējas Gruzijas parlamenta darbinieki

(16.05.2016.)

Saeimā no 16.līdz 19.maijam mācību vizītē uzturēsies Gruzijas parlamenta darbinieki, lai tuvāk iepazītu Saeimas darba organizāciju, kā arī mūsu pieredzi parlamenta atvērtības un informācijas tehnoloģiju izmantošanas jomā. 

Gruzijas parlamenta administrācijas pārstāvju stažēšanos Saeimā atbalstīja abu valstu parlamentu priekšsēdētāji, šī gada janvārī Gruzijas parlamenta spīkeram Dāvidam Usupašvili (David Usupashvili) oficiālā vizītē apmeklējot mūsu valsti.   

Gruzijas delegācijai vizītes laikā paredzētas tikšanās ar Saeimas Administrācijas ģenerālsekretāri Karinu Pētersoni, kā arī Sabiedrisko attiecību biroja, Starpparlamentu attiecību biroja, Dokumentu nodaļas un Protokola nodaļas vadību. Viesiem būs iespēja sekot arī Saeimas sēdes un Eiropas lietu komisijas sēdes norisei. 

Gruzijas parlamenta darbinieki interesējas par likumdošanas iniciatīvu apstrādes un izskatīšanas procedūru Latvijā, Apmeklētāju un informācijas centra darbu un pieredzi sabiedrības informēšanā, starpparlamentāro vīzīšu un tikšanos organizēšanu, Saeimas mājaslapas administrēšanu un sociālo mediju izmantošanu, kā arī virkni citu jautājumu.

 

Saeimas Preses dienests

 

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt