Saeimā viesojas Ungārijas parlamenta administrācijas delegācija

(01.04.2016.)

Lai iepazītos ar Saeimas administrācijas darba aktualitātēm un pārrunātu plašākas sadarbības iespējas, piektdien, 1.aprīlī, darba vizītē Latvijā uzturas Ungārijas parlamenta administrācijas delegācija.

Saeimā viesojas Ungārijas parlamenta administrācijas direktors Giorgijs Sušs (György Such) un viņa vietnieki, kuriem šodien norisinājās tikšanās ar Saeimas Administrācijas ģenerālsekretāri Karinu Pētersoni un struktūrvienību vadītājiem. Ungārijas parlamenta administrācijas vadība iepazinās ar Saeimas Administrācijas izpilddirektora, kā arī Finanšu nodaļas, Juridiskā biroja, Dokumentu nodaļas un Informācijas nodaļas darbu.

Ungārijas pārstāvji interesējās par Saeimas pieredzi dokumentu aprites organizēšanā, datu bāzu un informācijas tehnoloģiju atbalstu likumdošanas procesa nodrošināšanai, kā arī Saeimas juridiskā dienesta darba specifiku.

Ungārijas delegācijai paredzēta arī Saeimas Sēžu zāles apskate, kā arī ekskursija pa Vecrīgu.  

Saeimu vizītē šogad jau apmeklējuši Rietumbalkānu valstu parlamentu ģenerālsekretāri, kā arī Ziemeļvalstu un Baltijas valstu (NB8) administrāciju vadītāji, lai gatavotos šī gada augustā Rīgā plānotajai NB8 valstu parlamentu spīkeru sanāksmei.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde