Baltijas valstu parlamentārieši Rēzeknē spriedīs par drošības iestāžu kopīgu apmācību un reģiona informatīvās telpas stiprināšanu

(31.03.2016.)

Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentārieši un eksperti piektdien, 1.aprīlī, Rēzeknē spriedīs par kopīgu apmācību programmu Baltijas valstu drošības iestādēm, kā arī diskutēs par reģiona informatīvās telpas stiprināšanu.

Šie jautājumi iekļauti Baltijas Asamblejas (BA) Izglītības, zinātnes un kultūras komitejas un Tieslietu un drošības komitejas kopīgās sanāksmes darba kārtībā, skatot iespējas stiprināt Baltijas un visas Eiropas aizsardzību un veicināt drošības dienestu sadarbību.

Sanāksmi atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Dalībniekus uzrunās arī BA prezidents Jānis Vucāns un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektors Edmunds Teirumnieks.

Sanāksmē Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentārieši, kā arī eksperti skatīs iespējas veidot kopīgas apmācības programmas Baltijas tiesībsargājošajām institūcijām. Sanāksmes dalībnieki uzklausīs arī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas pieredzi, īstenojot Frontex maģistra programmu Eiropas Savienības dalībvalstu un Šengenas asociēto valstu robežapsardzības institūciju pārstāvjiem.

Latvijas, Igaunijas un Lietuvas pārstāvji diskutēs arī par Eiropas vērtību aizsardzību kopējā Baltijas informācijas telpā. Viens no būtiskākajiem jautājumiem otrajā sesijā būs reģiona interneta resursu centralizēta aizsardzība.

BA Izglītības, zinātnes un kultūras komitejas un Tieslietu un drošības komitejas kopīgā sanāksme notiks piektdien, 1.aprīlī, pulksten 8.30 Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā.

 

Informācija par BA:
Latvija 2016.gada 1.janvārī uz gadu kļuva par Baltijas Asamblejas prezidējošo valsti.
Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti BA dienas kārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde