Pilsonības komisija pavasara sesiju sāks ar diasporas jautājumu; sēdē piedalīsies Ministru prezidents

(29.03.2016.)

Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija parlamenta pavasara sesiju sāks ar diasporai aktuālo jautājumu izskatīšanu. Uz komisijas sēdi trešdien, 30.martā, aicināts Ministru prezidents Māris Kučinskis, kā arī latviešu diasporas organizāciju - Pasaules Brīvo latviešu apvienības un Eiropas Latviešu apvienības – vadība.

“Tas, ka valdības vadītāja un diasporas organizāciju vadītāju tikšanās noris Kučinska “premjerēšanas” sākumposmā, dod cerību panākt progresu līdz šim iesīkstējušajos jautājumos. Piemēram, vēlamies panākt vienotu izpratni gan valdības, gan diasporas organizāciju skatījumā par to, kas ir diasporas politikas prioritātes. Tāpat beidzot jāpanāk, lai no valdības puses ir viens galvenais atbildīgais par diasporas politiku, kurā patlaban ir iesaistītas vairākas ministrijas un to padotības iestādes,” pirms sēdes uzsver Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis. 

Komisija kopš 2013.gada regulāri katrā parlamenta sesijā rīko sēdi, kurā tiekas ar latviešu diasporas organizāciju vadītājiem.

Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde trešdien, 30.martā, sāksies pulksten 12.00 un notiks Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta