I.Mūrniece biznesa kontaktu foruma dalībniekiem uzsver Āzijas reģiona pieaugošo lomu Latvijas ārējā ekonomikā

(18.03.2016.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, sveicot Rīgā notiekošā 15.Starptautisko biznesa kontaktu foruma dalībniekus, uzsvēra pieaugošo Āzijas reģiona lomu Latvijas ārējā ekonomikā.

„Es augstu vērtēju šī pasākuma fokusu uz Āziju, kas kļūst par arvien svarīgāku reģionu Latvijas ārējās ekonomikas politikā. Turklāt politiskā līmenī mēs īpaši atbalstām Latvijas biznesa ieiešanu jaunos eksporta tirgus, sevišķi Āzijā. Es ticu, ka šis pasākums sniedz vērienīgu ieguldījumu, veicinot mūsu sadarbību arī šī dinamiskā reģiona pārstāvjiem,” apsveikuma vēstulē foruma dalībniekiem pauž I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja akcentē, ka šoruden Latvijā notiks Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas sadarbības (16+1) formāta centrālie pasākumi. Uzsverot Āzijas reģiona nozīmi, I.Mūrniece pauž gandarījumu, ka 15.Starptautisko biznesa kontaktu foruma dalībnieku vidū ir pārstāvji no daudzām Āzijas valstīm, tostarp Ķīnas, Indijas, Indonēzijas un Kambodžas.

Āzijas biznesa forumā, kas 18.martā notiek konferenču centrā Citadele, piedalās Eiropas, Āzijas, Amerikas un Latīņamerikas valstu valdību pārstāvji, vēstnieki, investori, biznesa pārstāvji, politiķi un eksperti.

Pasākumu rīko Starptautisko Forumu Konsorcijs (SFK). Tā ir nevalstiska bezpeļņas organizācija, un viens no tās mērķiem ir veicināt Latvijas ekonomisko attīstību, popularizēt Latviju un palīdzēt uzņēmējiem efektīvi izmantot starptautiskos sakarus.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt