Cilvēktiesību komisija uzklausīs tiesībsarga amata kandidātus; sēdē aicina piedalīties arī nevalstiskās organizācijas

(12.02.2016.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti trešdien, 17.februārī, uzklausīs tiesībsarga amata kandidātus – Juri Jansonu un Ilzi Bērziņu-Rukeri –, lai iepazītos ar kandidātu līdzšinējo darba pieredzi un noskaidrotu pretendentu redzējumu par tiesībsarga lomu cilvēktiesību jomas aktualitāšu risināšanā.

„Tiesībsargam ir būtiska loma mūsu sabiedrībā, rūpējoties par cilvēktiesību aizsardzību un diskriminācijas novēršanu. Tāpat tiesībsargam jādara viss iespējamais, lai sekmētu valsts varas tiesisku, lietderīgu un labas pārvaldības principam atbilstošu īstenošanu. Svarīgi, lai Saeima izvēlētos labāko pretendentu, kurš aizstāvētu mūsu sabiedrības intereses,” uzsver Saeimas Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne.

Cilvēktiesību komisija uz trešdienas sēdi aicina arī nevalstiskās organizācijas, lai iepazītos ar kandidātu redzējumu par tiesībsarga darbu. Nevalstisko organizāciju pārstāvji aicināti pieteikties, zvanot uz tālruni 67087271 vai rakstot uz e-pastu cilvektiesibu.komisija@saeima.lv.

Tiesībsarga amatam izvirzīts līdzšinējais tiesībsargs J.Jansons, kurš pienākumus pilda kopš 2011.gada 17.marta, kā arī Rīgas Stradiņa Universitātes pasniedzēja Ilze Bērziņa-Rukere. Tiesībsarga Jura Jansona pilnvaru termiņš beigsies 2016.gada 16.martā.

Saeimas Cilvēktiesību komisijas sēde notiks trešdien, 17.februārī, pulksten 10.00 Jēkaba ielā 16, 118.telpā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā