Deputāti iztaujās veselības ministru par izmaiņām pacientu nosūtīšanā uz izmeklējumiem

(02.02.2016.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija trešdien, 3.februārī, uz sēdi aicinājusi veselības ministru Gunti Belēviču un atbildīgās amatpersonas, lai iztaujātu par izmaiņām attiecībā uz pacientu nosūtīšanu uz laboratoriskajiem izmeklējumiem. 

“Vēlamies noskaidrot, kā patlaban tiek organizēta pacientu nosūtīšana uz analīzēm un vai ir pamats uzskatīt, ka izmeklējumi pacientiem kļuvuši mazāk pieejami. Deputātus interesē, kā Veselības ministrijas ieviestās izmaiņas ietekmē ģimenes ārstu un pacientu ikdienu,” norāda Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča. 

Uz komisijas sēdi par izmaiņām pacientu nosūtīšanai uz laboratoriskajiem izmeklējumiem aicināts veselības ministrs Guntis Belēvičs, atbildīgie ierēdņi no Veselības ministrijas, Nacionālā veselības dienesta, kā arī Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas pārstāvji. 

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks trešdien, 3.februārī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt