EPPA Latvijas delegācija Starptautiskajā migrantu dienā apmeklēs patvēruma meklētājus Muceniekos

(17.12.2015.)

Atsaucoties Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas (EPPA) prezidentes Annas Brasēras (Anne Brasseur) aicinājumam, EPPA Latvijas delegācijas vadītāja Inese Lībiņa-Egnere un delegācijas pārstāvji – Andris Bērziņš, Boriss Cilevičs un Nellija Kleinberga - 18.decembrī, Starptautiskajā migrantu dienā, apmeklēs patvēruma meklētāju izmitināšanas centru “Mucenieki”.

A.Brasēra aicinājusi visu 47 Eiropas Padomes dalībvalstu parlamentu pārstāvjus šajā dienā apmeklēt nacionālos patvēruma meklētāju izmitināšanas centrus.

Starptautiskās migrantu dienas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību migrācijai kā mūsdienu dzīves neatņemamai sastāvdaļai un migrantu pamattiesību ievērošanai.

Eiropas Padome ir dibināta 1949.gadā un ir vecākā politiskā organizācija Eiropā, apvienojot 47 Eiropas valstis. Latvija par Eiropas Padomes dalībvalsti kļuva 1995.gadā. EPPA Latvijas delegāciju vada Inese Lībiņa-Egnere, tajā strādā divi pastāvīgie pārstāvji – Andris Bērziņš un Inese Laizāne, kā arī trīs pastāvīgā pārstāvja aizstājēji – Boriss Cilevičs, Nellija Kleinberga un Romāns Mežeckis.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde