Saeima rīt lems par Valsts prezidenta rosinātajiem grozījumiem likumos nacionālās drošības stiprināšanai

(11.11.2015.)

Saeima ceturtdien, 12.novembrī, lems par Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa iesniegto grozījumu Nacionālās drošības likumā, Nacionālo bruņoto spēku likumā un Ministru kabineta iekārtas likumā nodošanu izskatīšanai komisijās. Likumu grozījumi rosināti, lai pilnveidotu valsts institūciju rīcību valsts apdraudējuma gadījumā. 

Galīgajā lasījumā rītdienas sēdes darba kārtībā ir grozījumi likumā “Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu”. Tie paredz, ka no nākamā gada atsevišķu reglamentēto profesiju pārstāvji, kuri vēlas strādāt citās Eiropas valstīs, varēs saņemt Eiropas Profesionālās kartes, tādējādi atvieglojot izglītības un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu. 

Trešajā lasījumā Saeima lems arī par Krimināllikuma un Kriminālprocesa likuma grozījumiem, kas, pilnveidojot krimināltiesisko regulējumu dzimumnoziegumu jomā, cita starpā paredz bargākus sodus par noziegumiem pret nepilngadīgajiem. 

Tāpat galīgajā lasījumā Saeima skatīs likumprojektu, kas paredz pieņemt un apstiprināt Protokolu par tabakas izstrādājumu nelikumīgas tirdzniecības ierobežošanu. 

Otrajā lasījumā deputāti rīt lems par izmaiņām Ceļu satiksmes likumā, kas paredz noteikt stingrākas prasības autovadītāju tiesību atjaunošanā. Tostarp, lai atgūtu uz laiku atņemtas tiesības, būs jākārto teorētiskais ceļu satiksmes noteikumu eksāmens. 

Sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par Latvijas 2014.gada pārskata par valsts budžeta izpildi un par pašvaldību budžetiem apstiprināšanu. 

Deputāti arī lems par Valsts prezidenta Saeimai otrreizējai caurlūkošanai atgriezto grozījumu Elektronisko plašsaziņas līdzekļu nodošanu komisijām. 

Tāpat deputāti lems par trīs likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās saistībā ar īpašiem noteikumiem energoefektivitātes jomā. 

Saeimas 12.novembra sēdes darba kārtībā iekļauti 36 jautājumi.   

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī