Valstiskās audzināšanas un jaunatnes lietu apakškomisiju vadīs Raivis Dzintars

(15.09.2015.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Valstiskās audzināšanas un jaunatnes lietu apakškomisijas deputāti otrdien, 15.septembrī, pirmajā rudens sesijas sēdē par apakškomisijas priekšsēdētāju ievēlēja Raivi Dzintaru.

„Apakškomisijā uzmanību pievērsīsim tādiem svarīgiem tematiem kā latviešu mākslinieku un mūziķu atbalsts, skatīsim arī likumu, kas veltīts radošo personu statusam. Tāpat aktuāls būs jautājums par valstiskās audzināšanas regulējumu izglītības iestādēs, pie kā patlaban strādā Ministru kabinets,” apakškomisijas darba plānu iezīmēja R.Dzintars, norādot, ka līdz ar šo Saeimas sasaukumu apakškomisijā papildus skatāma arī jaunatnes politika un jautājumi par jaunatnes organizācijām.

R.Dzintars jau 11.Saeimas laikā vadīja Valstiskās audzināšanas apakškomisiju. Pagājušā gada nogalē viņš devās bērna kopšanas atvaļinājumā, uz šo laiku noliekot Saeimas deputāta mandātu.

Kopš 2014.gada decembra apakškomisijas darbu vadīja Janīna Kursīte-Pakule, kura šodienas sēdē rosināja balsot par savu atcelšanu no priekšsēdētājas amata.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt