Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece: pensionāri ir pelnījuši cienījamas vecumdienas

(19.08.2015.)

„Vispārzināms ir tas, cik sarežģīta un smaga situācija ir daudziem Latvijā dzīvojošiem pensionāriem un invalīdiem. Pensionāri ir pelnījuši cienīgas vecumdienas. Tiekoties ar Latvijas Pensionāru federācijas pārstāvjiem pārrunājām turpmāko sadarbību, lai kopīgi rastu labākos risinājumus, kā uzlabot pensionāru situāciju,” atzīst Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Šodien, 19. augustā, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča tikās ar pensionāriem, kuri bija ieradušies pie Saeimas, lai paustu savu viedokli. Latvijas Pensionāru federācija (LPF) Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei iesniedza vairāk nekā 70 tūkstošus savāktos parakstus par palielinātu pensiju indeksāciju un valsts veselības apdrošināšanas sistēmas izveidi senioriem. Pēc tam notika tikšanās ar LPF pārstāvjiem, kas ilga vairāk nekā stundu.

Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka LPF savāktie paraksti, ierosinājumi un arī pensionāru klāt pieliktās vēstules tiks nodotas darbam trijām atbildīgajām Saeimas komisijām - Saeimas Sociālo un darba lietu komisijai, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai. „Tās ir problēmas, kuras kompleksi jārisina vairākām komisijām kopā. Tiks rīkota nopietna komisiju kopsēde, uz kuru tiks aicināta visa LPF valde, lai iesaistītos ar saviem priekšlikumiem,” uzsvēra I.Mūrniece.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča pieteicās 14.septembrī piedalīties LPF valdes sēdē, lai uzklausītu ieteikumus par risinājumiem pensiju indeksācijā. Saeimas priekšsēdētāja I.Mūrniece norādīja, ka, risinot pensiju indeksācijas jautājumus, tie ir jāskata plašāk. Būtu jāsakārto ne vien vecuma pensijas, bet visu veidu pensijas, arī tās, ko saņem invalīdi un tās, kas tiek maksātas bērniem apgādnieka zaudēšanas gadījumā.

    

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem