Ināra Mūrniece atklās ES - ASV Transatlantiskā likumdevēju dialoga sanāksmi

(26.06.2015.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece sestdien, 27.jūnijā, Saeimas namā atklās 76.ES - ASV Transatlantiskā likumdevēju dialoga (TLD) sanāksmi. 

Sanāksmē, kurā piedalīsies 30 deputāti no Eiropas Parlamenta (EP) un ASV Kongresa, plānots apspriest tādus jautājumus kā izaugsmes un nodarbinātības veicināšana ar ES un ASV brīvās tirdzniecības līguma palīdzību, sadarbība enerģijas drošības jomā, kā arī sadarbības pastiprināšana drošības un aizsardzības jomā. 

Tikšanās laikā plānots pieņemt kopīgu paziņojumu, ko parakstīs abi TLD līdzpriekšsēdētāji - Mario Diass-Balarts (Mario Diaz-Balart) no ASV Kongresa un Deivids Makelisters (David McAllister) no Eiropas Parlamenta. 

Pasākuma ietvaros EP un ASV kongresa deputātiem plānots arī Ādažu militārās bāzes apmeklējums. 

EP un ASV kongresa starpparlamentārās attiecības nodibinātas 1972.gadā. Abas delegācijas regulāri satiekas divas reizes gadā Eiropā un ASV. Tikšanās, kas notiek Eiropas Savienībā, parasti tiek rīkotas ES prezidējošās valsts galvaspilsētā. 

ES - ASV Transatlantiskā likumdevēju dialoga sanāksme norisināsies 27. un 28.jūnijā. Pasākuma atklāšana notiks sestdien, 27.jūnijā, plkst. 15.30 Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11. 

Mediju ievērībai:
28.jūnijā plkst.11.30 foto, video iespēja Saeimas nama Sarkanajā zālē kopīgā paziņojuma parakstīšanas laikā.
Paziņojuma parakstīšanas ietvaros uzrunas mediju pārstāvjiem teiks TLD līdzpriekšsēdētāji Deivids Makelisters un Mario Diass-Balarts. 

Ar interviju pieprasījumiem un citiem jautājumiem, kas saistīti ar pasākuma saturisko norisi, aicinām vērsties pie Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā vadītājas Martas Rībeles, marta.ribele@ep.europa.eu, tālr.29296524.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā