Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece Saeimas namā sveic labākos jaunos basketbolistus, trenerus un tiesnešus

(12.06.2015.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piektdien, 12.jūnijā, Saeimas namā sveicot mācībās sekmīgākos jaunos basketbolistus, labākos trenerus un tiesnešus, pauda gandarījumu par jauniešu talantu un spēju vienlaikus labi mācīties, kā arī pateicās par treneru ieguldījumu jauno basketbola zvaigžņu radīšanā. 

„Basketbols ir sporta veids, kas attīsta gan spēku un prātu, gan arī prasmi sadarboties un strādāt komandā. Mums ir tik daudz basketbola zvaigžņu! Šodien atskatāmies uz to, kas ir izdarīts un raugāmies uz priekšu - uz jauniem sasniegumiem arī nākotnē. Atcerēsimies arī 1935.gadu un Valdemāru Baumani ar savu basketbola sapņu komandu, kas tolaik paveica gandrīz neiespējamo, kļūstot par pirmajiem Eiropas čempioniem,” sacīja I.Mūrniece.

Svinīgajā pasākumā I.Mūrniece pasniedza Valdemāra Baumaņa kausu sezonas labākajiem spēlētājiem – Katei Krēsliņai un Raulam Avenītim, kuri izcēlušies ar labu sniegumu basketbola laukumā un demonstrējuši profesionālu izaugsmi. 

V.Baumaņa piemiņas balva Latvijas labākajiem jaunajiem basketbolistiem tiek pasniegta kopš 1994.gada. Šī sportista vadībā 1935.gadā Latvijas basketbolistu valstsvienība izcīnīja Eiropas čempiona titulu. Šo balvu ieguvuši arī tādi zināmi basketbolisti kā Kristaps Janičenoks un brāļi Bertāni, kā arī Anete Jēkabsone-Žogota.Pasākumā Rīgas Biznesa skola pasniedza arī stipendiju jaunajam basketbolistam Kārlim Krauklim. 

Latvijas Republikas čempionāta sezonas noslēguma pasākumā tiek sveikti Latvijas Basketbola savienības Jaunatnes basketbola līgas mācībās sekmīgākie spēlētāji, kuriem liecībā nevienā priekšmetā nav zemākas atzīmes par septiņi, kā arī labākie treneri un tiesneši.

Apmeklējot parlamentu, jaunajiem basketbolistiem bija iespēja arī nofotografēties kopā ar Saeimas priekšsēdētāju parlamenta Sēžu zālē.

Labākie jaunie basketbolisti, viņu treneri, kā arī tiesneši Saeimas namā tiek sveikti ik gadu, un šāds pasākums mācību gada noslēgumā jau ir kļuvis par tradīciju.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157652128485873
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt