Saeimā nākamnedēļ viesosies Gruzijas parlamenta Aizsardzības un drošības komisijas priekšsēdētāja vietnieks

(12.06.2015.)

No 13.līdz 17.jūnijam vizītē Latvijā uzturēsies Gruzijas parlamenta Aizsardzības un drošības komisijas priekšsēdētājs Irakli Sesjašvili (Irakli Sesiashvili), kā arī viņa vietnieks Aleksandrs Tamazašvili (Alexander Tamazashvili). Gruzijas parlamenta deputāti tiksies gan ar Saeimas komisiju vadītājiem, gan izpildvaras amatpersonām, gan arī apmeklēs NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru un Ādažu militāro poligonu.

Pirmdien, 15.jūnijā, I.Sesjašvili un A.Tamazašvili paredzētas tikšanās ar NATO izcilības centra pārstāvjiem, kā arī ar aizsardzības ministru Raimondu Vējoni. Tāpat Aizsardzības ministrijā amatpersonām plānotas tikšanās ar Nacionālās kiberdrošības politikas koordinācijas nodaļas un Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas cert.lv pārstāvjiem.

Otrdien, 16.jūnijā, Gruzijas parlamenta deputāti tiksies ar Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāju Ainaru Latkovski un deputātiem, lai pārrunātu sadarbības jautājumus parlamentārā līmenī.

Tāpat otrdien I.Sesjašvili un A.Tamazašvili paredzētas tikšanās ar Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Lolitu Čigāni un deputātiem, kā arī ar Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāju un deputātu grupas sadarbībai ar Gruzijas parlamentu deputātu Jāni Vucānu.

16.jūnijā Gruzijas parlamenta Aizsardzības un drošības komisijas deputāti apmeklēs arī Krasta apsardzes dienestu Andrejostā un dosies izbraukumā ar patruļkuģi.

Savukārt trešdien, 17.jūnijā, I.Sesjašvili un A.Tamazašvili plānots Ādažu militārā poligona un Okupācijas muzeja apmeklējums.







Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt