Ilgtspējīgas attīstības komisija ar Vides ministrijas pārstāvjiem runās par ES finansējuma piesaisti uzņēmējdarbības atbalstam pašvaldībās

(09.06.2015.)

Lai pārrunātu finansējuma piesaisti uzņēmējdarbības atbalstam pašvaldībās no Eiropas Savienības fondiem 2014.-2020.gada plānošanas periodā, Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisija uz sēdi trešdien, 10.jūnijā, aicinājusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvjus. 

„Racionāla un uz tautsaimniecības attīstību orientēta Eiropas Savienības fondu atbalsta īstenošana ir ļoti būtiska, un investīcijas, kas paredzētas uzņēmējdarbības atbalstam, ir tās, kas var sniegt lielāko ieguvumu ekonomiskās aktivitātes stimulēšanai pašvaldībās,” pirms gaidāmās sēdes uzsver komisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis. Viņš arī akcentē, ka vienlaikus šis būs „eksāmens” pašvaldībām un attīstības centriem, jo atšķirībā no iepriekšējā plānošanas perioda šoreiz ieguldījumi ir jāplāno tieši tajās teritorijās, kuras tiks attīstītas ražošanas izveidošanai vai jau esošas ražotnes paplašināšanai. 

Sarunā ar VARAM deputātiem būs iespēja pirmo reizi iepazīties ar tām idejām, kuras savās attīstības stratēģijās ir pieteikušas pašvaldības, informē M.Kučinskis un pauž cerību, ka fondu finansējums sniegs stimulu straujākiem uzņēmējdarbības vides uzlabojumiem visā Latvijas teritorijā. 

Ilgtspējīgas attīstības komisija, strādājot pie Latvijas ilgtspējīgas attīstības veicināšanas jautājumiem, savā darba kārtībā kā vienu no prioritātēm izvirzījusi uzņēmējdarbības vides attīstīšanas jautājumu. Komisijas sēdēs jau iepriekš aktualizēts jautājums par atbalsta iespējām uzņēmējdarbības vides uzlabošanā, identificējot iespējamos risinājumus pašvaldību lomas uzņēmējdarbības veicināšanā palielināšanai. 

Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēde trešdien, 10.jūnijā, sāksies plkst.12.00 un notiks Saeimas Pieprasījumu komisijas sēžu zālē, 303.telpā, Jēkaba ielā 16.

 

Saeimas Preses dienests

 

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt