Uzaicinājums uz preses konferenci par aktualitātēm ES un ASV brīvās tirdzniecības nolīguma sarunās

(29.05.2015.)

Pirmdien, 1.jūnijā, Saeimas rīkotās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu parlamentu Eiropas lietu komisiju konferences (COSAC) plenārsēdes ietvaros notiks preses konference par aktualitātēm ES un ASV Transatlantiskās tirdzniecības un investīciju partnerības nolīguma (TTIP) sarunās.

Preses konferencē piedalīsies Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne un Eiropas komisāre tirdzniecības jautājumos Sesīlija Malstrēma (Cecilia Malmström).
Preses konference notiks Starptautiskajā izstāžu centrā „Ķīpsala”, Ķīpsalas ielā 8, Rīgā, pulksten 13.00.

1. un 2.jūnijā Rīgā Eiropas Savienības dalībvalstu parlamentu Eiropas lietu komisiju konferences (COSAC) plenārsēdē pulcēsies teju 300 ES parlamentārieši, tostarp no Eiropas Parlamenta, kā arī augsta līmeņa amatpersonas un Eiropas jautājumu eksperti. Tas ir viens no Saeimas rīkotajiem pasākumiem Latvijas prezidentūras ES Padomē ietvaros. Tiešraidē sanāksmei ikviens varēs sekot līdzi Latvijas prezidentūras parlamentārās dimensijas mājaslapā www.parleu2015.lv.

Ar pasākuma programmu var iepazīties http://ej.uz/yht9.

Mediju ievērībai:
Informācija par akreditāciju, kā arī praktiska informācija darbam konferences norises vietā: http://parleu2015.lv/lv/medijiem



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt