Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece atklās Austrumu partnerības mediju konferenci

(19.05.2015.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 20.maijā, atklāšanas sesijā uzrunās pirmo Austrumu partnerības mediju konferenci, kas veltīta mediju lomai Austrumu partnerībā. Konferences dalībnieki diskutēs par izaicinājumiem mediju brīvības jomā un meklēs risinājumus mediju integritātes sekmēšanai un mediju vides uzlabošanai Austrumu partnerības reģionā.

Konferences galvenais mērķis ir izstrādāt rekomendācijas mediju nozares uzlabošanai Austrumu partnerības reģionā, kā arī panākt sistemātiskāku, regulārāku un koordinētāku atbalstu vārda brīvībai partnerības reģionā.

Starp konferences īpašajiem viesiem būs Eiropas Savienības (ES) Kaimiņattiecību politikas un paplašināšanās sarunu komisārs Johannes Hāns (Johannes Hahn), Latvijas Valsts prezidente (1999.–2007.) un Madrides kluba prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Latvijas kultūras ministre Dace Melbārde, Eiropas Padomes cilvēktiesību komisārs Nils Muižnieks, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas mediju brīvības pārstāve Dunja Mijatoviča (Dunja Mijatović) un Kaimiņattiecību politikas un paplašināšanās sarunu direkcijas vadītājs Eiropas Komisijā Kristians Danielsons (Christian Danielsson).

Konferencē piedalīsies vairāk nekā 350 dalībnieku, tostarp mediju jomas eksperti, politikas veidotāji, pētnieki un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji no Austrumu partnerības valstīm - Armēnijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Gruzijas, Moldovas un Ukrainas, kā arī ES valstīm. Konferenci organizē Latvijas prezidentūra ES Padomē sadarbībā ar Eiropas Komisiju un ES Ārējās darbības dienestu. 

Austrumu partnerības mediju konference notiks trešdien, 20.maijā, viesnīcā Radisson Blu „Latvija” Rīgā, Elizabetes ielā 55. Konferences atklāšana plkst.9.00. 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā