Saeimas komisiju priekšsēdētāji ar NATO amatpersonām pārrunās aktuālos drošības jautājumus

(27.04.2015.)

Lai ar NATO amatpersonām pārrunātu pašreizējos drošības izaicinājumus Eiropā, Latvijas prioritātes šajā organizācijā, Velsas samita lēmumu izpildi, kā arī spriestu par hibrīdkara draudiem, Saeimas komisiju priekšsēdētāji un deputāti 27. un 28.aprīlī apmeklēs NATO galveno mītni Beļģijā un apvienoto pavēlniecību Nīderlandē.

Vizītē dosies Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja biedrs Raimonds Bergmanis, Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājas biedrs Kārlis Seržants, Nacionālās drošības komisijas deputāts Mārtiņš Bondars (LRA), Ārlietu komisijas deputāts Jānis Dombrava (VL–TB/LNNK) un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas loceklis Jānis Ruks (LRA).

Deputātiem vizītes laikā paredzētas tikšanās ar NATO ģenerālsekretāra vietnieku Aleksandru Veršbovu (Alexander Vershbow), Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā komandieri ģenerāli Hanss Lotārs Domrēze (Hans-Lothar Domröse), Latvijas vēstnieku NATO Māri Riekstiņu, kā arī Latvijas militāro pārstāvi NATO ģenerālmajoru Andi Dinālu. 





Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde