Vēl nedēļu skolēni un studenti var iesūtīt darbus eseju konkursam par Latvijas dalību NATO

(24.03.2015.)

Vēl tikai nedēļu, līdz 31.martam, Latvijas skolēni un studenti vecumā no 18 līdz 20 gadiem var iesūtīt savus darbus, lai piedalītos eseju konkursā „Ko man šodien nozīmē Latvijas dalība NATO?”.

Konkurss tiek rīkots, lai motivētu jauniešus aktīvi līdzdarboties Latvijas un pasaules politiskajos un sociālajos procesos, veicinātu interesi par drošības jautājumiem, valstu sadarbību, kopīgajām vērtībām, kā arī NATO un NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) atpazīstamību.

NATO PA Latvijas delegācijas vadītājs Ojārs Ēriks Kalniņš aicina skolēnus un studentus, piedaloties eseju konkursā, iedziļināties vēstures notikumos, analizēt šodienas realitāti un dalīties savās pārdomās.  

„Šogad aprit 60 gadi kopš dibināta NATO Parlamentārā Asambleja – organizācija, kas apvieno NATO dalībvalstu parlamentāriešus,” informē NATO PA Latvijas delegācijas vadītājs un atzīmē, ka šos gadu desmitus raksturo gan pēckara attīstība un aukstais karš, gan arī sabiedroto un partneru attiecību līkloči. „Tomēr laika gaitā nekas nav licis apšaubīt tās demokrātiskās vērtības un transatlantisko sadarbību – stūrakmeņus, kas bija par pamatu, lai organizācija no 14 dibinātājvalstīm spētu izaugt līdz 28 dalībvalstīm un 24 partnervalstīm,” uzsver O.Ē.Kalniņš un atzīmē, ka tagad šī starpparlamentārā organizācija ir sastapusies atkal ar jauniem izaicinājumiem.

Darbus eseju konkursam jāsūta NATO PA Latvijas delegācijai pa pastu uz adresi – M.Trokšņu iela 2, Rīga, LV-1811 vai uz e-pastu: NATOPAesejukonkurss@saeima.lv .

Ar konkursa nolikumu un NATO PA Latvijas delegācijas vadītāja O.Ē.Kalniņa aicinājumu var iepazīties šeit: https://www.saeima.lv/prese/Kalnina_vestule.pdf.

Konkursa uzvarētājam būs iespēja piedalīties NATO PA pavasara sesijā, kas no šī gada 15. līdz 18.maijam notiks Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā. Otrās un trešās vietas ieguvēji saņems atzinības rakstus, bet trīs labākie darbi tiks publicēti NATO PA mājaslapā www.nato-pa.int.

Eseju konkursu organizē Latvijas Republikas Saeima un NATO PA.

Informācija par NATO PA:
NATO PA ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. NATO PA ir kā tilts starp NATO un tas dalībvalstu likumdevējiem, kas palīdz uzturēt parlamentu un sabiedrības atbalstu alianses politikai. 2010.gadā NATO PA pavasara sesija notika Rīgā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt