Budžeta komisija spriedīs par banku finanšu pakalpojumu pieejamību lauku reģionos

(24.02.2015.)

Lai pārrunātu komercbanku lēmumus slēgt filiāles lauku reģionos un spriestu par risinājumiem finanšu pakalpojumu pieejamībai visā valstī, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija uz komisijas sēdi trešdien, 25.februārī, uzaicinājusi komercbanku, atbildīgo institūciju, kā arī sociālo partneru pārstāvjus. 

„Raugoties valsts līmenī, fakts, ka finanšu pakalpojumu sniedzēji pamet lauku reģionus, degradē sociālo un tautsaimniecības vidi. Finanšu pakalpojumu pieejamība ir svarīgs priekšnoteikums reģionu ekonomikas izaugsmes potenciālam un kvalitatīviem dzīves apstākļiem ikvienam cilvēkam. Diemžēl esošā tendence samazināt finanšu pakalpojumus lauku reģionos rada negatīvu vidi gan līdzsvarotai novadu tautsaimniecības aktivitātei, gan dzīves kvalitātei, turklāt risku samazināties pašvaldību un valsts nodokļu ieņēmumiem,” norāda Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis. 

Komisijas sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Latvijas Komercbanku asociācijas, SEB bankas, Latvijas Pasta, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latgales plānošanas reģiona, Finanšu ministrijas, Satiksmes ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas. 

Deputāti plānojuši uzklausīt pušu viedokļus, analizēt iespējamos nākotnes riskus un sniegt priekšlikumus situācijas risinājumiem. „Likumdevēja mērķis ir rast risinājumu, kā valsts var rīkoties, lai ikvienam iedzīvotājam saprātīgā ģeogrāfiskā attālumā un par nediskriminējošu cenu būtu pieejami svarīgākie finanšu pakalpojumi,” uzsver Budžeta komisijas priekšsēdētājs. 

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde trešdien, 25.februārī, notiks Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11, pulksten 10.00.  

 

Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt