Saeima rīt lems par „nolikto atslēgu” principa pārnešanu uz patērētāju tiesību aizsardzības regulējumu

(18.02.2015.)

Saeima ceturtdien, 19.februārī, otrajā galīgajā lasījumā kā steidzamus skatīs grozījumus vairākos likumos, kas paredz tā dēvēto nolikto atslēgu principu ietvert patērētāju tiesību aizsardzības regulējumā un izslēgt no maksātnespējas regulējuma.

Galīgajā lasījumā Saeima arī lems par izmaiņām likumos saistībā ar karavīru un jaunsargu apmācībām, sociālajām garantijām un dienesta ilgumu. 

Ceturtdienas darba kārtībā otrajā lasījumā ir Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likuma grozījumi, kas paredz atļaut medniekiem mežacūku medībās izmantot trokšņa slāpētājus.

Deputāti rīt skatīs virkni grozījumu pirmajā lasījumā, tostarp Dzīvesvietas deklarēšanas likumā, ar kuriem paredzēts mazināt administratīvo slogu ģimenēm. Plānots noteikt, ka jaundzimuša bērna dzīvesvietu pašvaldības turpmāk deklarēs vienlaikus ar bērna dzimšanas fakta reģistrāciju.

Lai cilvēki ar funkcionāliem traucējumiem varētu dzīvot neatkarīgu dzīvi un nepieciešamos pakalpojumus un aprūpi saņemt savā pašvaldībā, ne tikai ilgstošās aprūpes institūcijās, kā tas ir patlaban, parlaments konceptuāli lems par grozījumiem Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā.

Personām, kas apzināti mainījušas transportlīdzekļa nobraukuma rādītājus, būs jārēķinās ar administratīvo atbildību un naudas sodu, to paredz grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, par ko Saeima rīt lems pirmajā lasījumā.

Tāpat deputāti konceptuāli skatīs izmaiņas likumos, kas precizēs kriminālsodu izpildes laikā pieņemamo lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtību.

Rītdienas Saeimas sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par 10 654 Latvijas pilsoņu iesniegtās kolektīvās iniciatīvas „Par kažokzvēru aizsardzību” noraidīšanu.

Parlaments arī lems par vairāku valdības iesniegto likumprojektu nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās. To vidū ir jauns likuma projekts par fizisko personu elektronisko identifikāciju, kā arī likuma grozījumi, kas paredz suņu obligātu reģistrēšanu.

Saeimas 19.februāra sēdes darba kārtībā ir 23 izskatāmie jautājumi, un darba kārtība pieejama http://ej.uz/nfnd.

Savukārt rīt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un ministru atbildes pieejamas http://ej.uz/2mbz



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt