Saeimas priekšsēdētāja atklās Austrumu partnerības Jaunatnes forumu

(09.02.2015.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 10.februārī, atklās otro Austrumu partnerības Jaunatnes forumu, kas notiek Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē un Austrumu partnerības platformas „Kontaktu veidošana” ietvaros.

Austrumu partnerības jaunatnes foruma galvenais mērķis ir jauniešu nodarbinātības veicināšana, attīstot starpsektoru sadarbību vietējā, nacionālā un starptautiskā līmenī.

Foruma dalībnieki meklēs jaunus bezdarba problēmas risinājumus un analizēs iespējas nodarbinātības veicināšanai izmantot mobilitātes programmas, kā arī apmainīsies ar inovatīviem labās prakses piemēriem un izstrādās rekomendācijas politikas veidošanai. Foruma rezultātus plānots prezentēt arī maijā Rīgā gaidāmajā Austrumu partnerības samitā.

Pasākuma atklāšanā uzrunas teiks arī izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, Latvijas speciālo uzdevumu vēstnieks Austrumu partnerības jautājumos Juris Poikāns, Eiropas Komisijas (EK) Izglītības un kultūras ģenerāldirektorāta Jaunatnes un sporta nodaļas programmas „Erasmus+” direktors Antonio Silva Mendess (António Silva Mendes), EK Austrumu kaimiņu reģionālās nodaļas vadītājs Matjē Buskē (Mathieu Bousquet), kā arī Jaunatnes starptautisko programmu aģetūras direktore Daina Sproģe.

Pasākums otrdien, 10.februārī, plkst.9.00 notiks Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Mūkusalas ielā 3.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt