Latvijas parlamentārieši Briselē vadīs diskusijas par ES ekonomikas izaicinājumiem

(03.02.2015.)

Saeima kā Eiropas Savienības (ES) prezidējošās valsts parlaments sadarbībā ar Eiropas Parlamentu (EP) trešdien, 4.februārī, Briselē organizē konferenci, kas veltīta Eiropas ekonomiskās pārvaldības un monetārās savienības aktualitātēm un izaicinājumiem.

Parlamentārā konference par Līgumu par stabilitāti, koordināciju un pārvaldību ekonomiskajā un monetārajā savienībā jau ceturto reizi pulcēs ES dalībvalstu parlamentu un EP deputātus, kā arī ES augstākās amatpersonas.

Augsta līmeņa konferenci atklās un tās pirmo sesiju līdzvadīs EP priekšsēdētājs Martins Šulcs (Martin Schulz) un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Šajā sesijā ES politiķi spriedīs, kā rīkoties turpmāk, lai stimulētu publiskos un privātos ieguldījumus Eiropas izaugsmē un darbavietu radīšanā. 

Konferences otrā sesija veltīta fiskālās konsolidācijas un strukturālo reformu īstenošanas praksei. Šo diskusiju līdzvadīs EP Ekonomikas un monetārās komitejas priekšsēdētājs Roberto Gvaltjēri (RobertoGualtieri) un Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis. Šajā sesijā klātesošos uzrunās arī Latvijas finanšu ministrs Jānis Reirs. 

Parlamentāriešu sanāksmes noslēdzošā darba sesija būs veltīta ekonomiskās un monetārās savienības sociālās dimensijas stiprināšanai. To kopīgi moderēs EP Nodarbinātības un sociālo lietu komitejas priekšsēdētāja vietniece Marita Ulvskoga (Marita Ulvskog) un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča. Šajā diskusijas sadaļā parlamentāriešus uzrunās arī Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis. 

Parlamentārā konference ir viens no Eiropas Parlamentu nedēļas pasākumiem, kas šonedēļ plānoti Briselē. Vienlaikus tas ir viens no sešiem Saeimas rīkotajiem pasākumiem Latvijas prezidentūras ES Padomē ietvaros.





Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā