Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija darbu 12.Saeimā sāks ar diasporas jautājumiem

(13.11.2014.)

Sākot darbu 12.Saeimas sasaukumā, Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija trešdien, 19.novembrī, diskutēs par latviešu diasporas jautājumiem. Uz sēdi aicināti diasporas organizāciju un Ārlietu ministrijas pārstāvji.

„Plānojot darbu jaunajā Saeimas sasaukumā, komisija lēma pirmo sēdi veltīt latviešu diasporas jautājumiem. Tas apliecina, ka komisija arī turpmāk īpašu uzmanību veltīs ārzemēs dzīvojošajiem tautiešiem,” akcentē Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis.

Vienlaikus I.Latkovskis norāda, ka līdz ar 12.Saeimas sanākšanu komisija strādā jaunā sastāvā. „Tas vieš cerību, ka arī uz jautājumiem, kas saistīti ar latviešu diasporu, skatīsimies ar jaunām vēsmām,” pauž komisijas priekšsēdētājs un informē, ka komisija šogad plāno pievērsties arī reemigrācijas jautājumiem.

Komisija jau 11.Saeimas laikā regulāri tikās ar diasporas organizāciju pārstāvjiem un aktīvi atbalstīja ikgadējās diasporas konferences organizēšanu.

Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija trešdien, 19.novembrī, plkst.12.00 notiks Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēžu zālē, Jēkaba ielā 16, 407. telpā.

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā