12.Saeima ceturtdien sanāks uz pirmo kārtējo sēdi

(12.11.2014.)

Lai lemtu par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās, kā arī izskatītu lēmuma projektu par atbalstu Latvijas piena ražotājiem, 12.Saeima ceturtdien, 13.novembrī, sanāks uz savu pirmo kārtējo sēdi. 

Ņemot vērā Krievijas uzlikto embargo Eiropas Savienības pārtikas produktiem, parlaments ceturtdienas sēdē skatīs lēmuma projektu, kurā aicina Eiropas Komisiju steidzami rast pozitīvu risinājumu attiecībā uz tiešas kompensējošas palīdzības piešķiršanu Latvijas piena ražotājiem, lai izvairītos no neatgriezeniskām sekām šajā ražošanas sektorā. 

Deputāti rīt lems par vairāku valdības iesniegto likumprojektu nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās, tostarp Valsts dienesta likumu, kura mērķis ir noteikt valstij lojālu, profesionālu, politiski neitrālu, uz rezultātu orientētu valsts dienestu, kas nodrošina tiesisku, stabilu, efektīvu un atklātu valsts pārvaldes darbību. 

Lai mazinātu Krievijas piemēroto sankciju ietekmi uz mūsu valsts starptautisko autopārvadājumu nozari, Saeima lems par likuma grozījuma nodošanu izskatīšanai komisijās, kas paredz kravas automašīnām piemērot atbrīvojumu no transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa maksāšanas. 

Tāpat Saeima lems, vai komisijām nodot grozījumus likumā „Par valsts sociālo apdrošināšanu”, kas paredz, ka turpmāk bezdarba apdrošināšana pienāksies arī diplomātu laulātajiem, kā arī grozījumu likumā, kas paredz pilnveidot atlīdzības sistēmu darba ņēmējiem, kuriem noteikts summētais dienesta pienākumu izpildes laiks. 

Rītdienas darba kārtībā ir arī grozījumu Nacionālo bruņoto spēku likumā nodošana izskatīšanai atbildīgajai parlamenta komisijai, un šie grozījumi paredz paplašināt Nacionālo Bruņoto spēku veicamo uzdevumu loku. 

12.Saeimas kārtējā sēde ceturtdien sāksies pulksten 9.00, un tās darba kārtība pieejama http://ej.uz/pf43

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt