Saeimā notiks konference „Par pastāvīgām vērtībām mainīgā sabiedrībā”

(28.10.2014.)

Lai diskutētu par vērtībām un uzskatiem, kas ir būtiski ģimenēm ar bērniem un Latvijas demogrāfijas situācijai kopumā,  Saeimā trešdien, 29.oktobrī, notiks konference „Par pastāvīgām vērtībām mainīgā sabiedrībā”.

Konferenci atklās Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas un Sociālās drošības apakškomisijas priekšsēdētāja Aija Barča un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Demogrāfijas lietu apakškomisijas priekšsēdētājs Imants Parādnieks. 

Konferencē piedalīsies Latvijas Universitātes profesore Inguna Ebela, kura prezentēs ceturto alternatīvo ziņojumu Apvienoto Nāciju Organizācijai par bērnu tiesībām Latvijā.

Latvijas Universitātes docents Andrejs Mūrnieks runās par izmaiņām vērtībās postmodernajā kultūrā, socioloģe Gabriela Kubi no Vācijas akcentēs vērtības un pseidovērtības, savukārt izglītības eksperte Ieva Bērziņa runās par latvisko dzīvesziņu izglītībā.

Konferences darba kārtībā arī iekļauta Latvijas Kristīgās akadēmijas rektores un profesores Skaidrītes Gūtmanes prezentācija par antropoloģisko krīzi kā cilvēka labklājības sistēmas sagrāvēju, Rīgas Stradiņa universitātes profesores Guntas Ancānes stāstījums par sabiedrības vērtībām emocionālās veselības aspektā, kā arī Rīgas arhibīskapa metropolīta Zbigņeva Stankeviča uzruna par Eiropas garīgajiem pamatiem.

Konferenci organizē Sociālo un darba lietu komisija sadarbībā ar Sociālās drošības apakškomisiju un Demogrāfijas lietu apakškomisiju.

Tiešraidē konferencei ikviens varēs sekot līdzi Saeimas mājaslapā www.saeima.lv. Ar pasākuma programmu var iepazīties http://ej.uz/dipw.

Konference notiks trešdien, 29.oktobrī, plkst.10.00 Saeimas Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11. 



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde