Atvērto durvju dienā Saeima piedāvās Latvijas prezidentūrai ES veltītu ekspozīciju

(25.09.2014.)

Saeima piektdien, 26.septembrī, Atvērto durvju dienā visus aicina apmeklēt īpašu Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) Padomē veltītu ekspozīciju – aplūkot infografikas, videosižetus un citus informatīvos materiālus par prezidentūras parlamentāro dimensiju. Kā ierasts, interesentiem būs iespēja arī aplūkot Saeimas namu, iepazīt tā arhitektūru un vēsturi un gūt ieskatu deputātu ikdienas darbā. Apmeklēt Saeimu īpaši aicināti skolēni.

 Saeimas Sarkanajā zālē būs ierīkota improvizēta fotostudija, kurā ikviens aicināts nofotografēties lēcienā, tā sperot simbolisku soli tuvāk Latvijas prezidentūrai, līdz kurai atlikušas mazāk nekā 100 dienas. Piektdien Saeimas apmeklētājiem būs iespēja bez maksas uz jebkuru vietu Latvijā nosūtīt īpašu prezidentūrai veltītu pastkarti.

 Īpašā izstādē apmeklētāji varēs aplūkot arī dāvanas, ko Saeimai dāvinājušas citu ES dalībvalstu amatpersonas.

Atvērto durvju dienas apmeklētāji ar Nodarbinātības valsts aģentūras ekspertu palīdzību varēs uzzināt par ES Jauniešu garantijas iniciatīvu, kas palīdz jauniešiem iegūt pirmo darba vietu. Tāpat būs pieejama informācija par jaunu parlamenta rīkotu fotokonkursu par jauniešu nodarbinātību.

Tāpat Atvērto durvju dienā Saeimas viesiem būs iespēja aplūkot Jūrmalas mākslinieku gleznu izstādi „Vasaras performances”.

Saeimas nams apmeklētājiem 26.septembrī būs atvērts no pulksten 10.00 līdz pat 18.00.

Kā katru gadu, arī šogad Saeimas Atvērto durvju dienā varēs apskatīt Saeimas Sēžu zāli, kurā deputāti sanāk uz parlamenta sēdēm, un Sarkano zāli, kurā notiek Saeimas Prezidija sēdes, komisiju sēdes, konferences un citi pasākumi. Tāpat varēs aplūkot Dāvanu zālē izvietotās ārvalstu delegāciju dāvanas Latvijas parlamentam. Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt arī reprezentācijas telpas, kurās tiek uzņemti ārvalstu prezidenti, parlamentu vadītāji, vēstnieki un citas augstas amatpersonas. Ikdienā parlamenta ekskursiju laikā šīs zāles apmeklētājiem nav pieejamas.

Lai apmeklētu Saeimas namu, apmeklētājiem Saeimas apsardzei būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments (pase, personas apliecība, skolēna apliecība vai autovadītāja apliecība). Saeimas nama apmeklētājiem jābūt atbilstoši ģērbtiem - netiek ielaisti apmeklētāji īsbiksēs, sporta un pludmales tērpā. Aizliegts ienest citiem bīstamus priekšmetus. Apmeklējuma laikā jāievēro pieklājības normas, nedrīkst trokšņot, kā arī ēst ārpus tam speciāli paredzētām vietām. Apmeklētājiem jāpakļaujas Saeimas apsardzes un Saeimas darbinieku norādījumiem.

Saeimas ēkā atļauts fotografēt un filmēt, ievērojot Saeimas apsardzes un Saeimas darbinieku norādījumus. Plašāka informācija Saeimas mājaslapā https://www.saeima.lv/lv/aktualitates/atverto-durvju-diena-saeima.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī