Krievijas sankciju skartajiem uzņēmējiem atliks nodokļu maksājumus

(18.09.2014.)

Uzņēmējiem, kuriem radušies nodokļu kavējumi saistībā ar Krievijas Federācijas noteiktajiem ierobežojumiem preču importam, Valsts ieņēmumu dienests (VID) nodokļu maksājumus varēs atlikt vai sadalīt termiņos. To paredz Saeimā ceturtdien, 18.septembrī, galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi likumā „Par nodokļiem un nodevām” un Valsts ieņēmumu dienesta likumā.

 Saskaņā ar izmaiņām VID varēs sadalīt termiņos vai atlikt uz laiku līdz pieciem gadiem nokavēto nodokļu samaksu, ja nokavējums radies saistībā ar Krievijas noteiktajiem ierobežojumiem Eiropas Savienības produkcijas importam.

 Nodokļu nomaksas termiņa pagarinājumu varēs piemērot tiem uzņēmējiem, kuru sankcijām pakļauto eksporta darījumu īpatsvars uz Krieviju ir lielāks par 10 procentiem no kopējā realizācijas apjoma.

Atvieglojumu nodokļu nomaksā VID varēs piemērot arī tiem komersantiem, kuru darbība ir saistīta ar ierobežojumiem pakļauto preču importu, ražošanu, pārvadāšanu vai ekspedīcijas un loģistikas pakalpojumu sniegšanu, ja sankciju ietekmē lauzti attiecīgie līgumi vai samazināta preču vai pakalpojumu piegādes vai pārvadājuma cena, vai arī samazinājies attiecīgo pakalpojumu apjoms.   

Izmaiņas likumos rosinātas, lai īpaši atbalstītu tos nodokļu maksātājus, kas nonākuši finansiālās grūtībās saistībā ar Krievijas noteiktajiem ierobežojumiem.

 

Saeimas Preses dienests

 

 

 

 

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt