Saliedētības komisija trešdien runās par iespējām stiprināt mazākumtautību piederības sajūtu Latvijai

(09.09.2014.)

Lai runātu par mazākumtautību piederības sajūtas Latvijai stiprināšanu un iespējām novērst šajā jomā pastāvošās problēmas, kuras apliecina pētījums par mūsu valsts iedzīvotājiem-mazākumtautību pārstāvjiem, Saeimas Sabiedrības saliedētības komisija trešdien, 10.septembrī, uz sēdi aicinājusi pētījuma autorus no tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS, kā arī Valsts kancelejas, Kultūras ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvjus.

„Manu uzmanību šajā pētījumā pievērsa divas lietas. Pirmā - Krievijas televīzijas vara pār Latvijas cilvēku prātiem. Likumsakarīgi, ka Ukrainas konfliktā Krievijai simpatizē uz pusi vairāk Latvijas mazākumtautību pārstāvju nekā Ukrainai. Otrā - piektā daļa mazākumtautību jauniešu pabeidz vidusskolu ar nepietiekami labām latviešu valodas zināšanām,” pirms rītdien gaidāmās sēdes uzsver komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis, vienlaikus akcentējot - ja no pētījuma izriet tādi secinājumi, tad mums valsts iestādēm ir jāuzdod jautājums, ko darīt.

Līdz ar to komisijas sēdes uzmanības centrā būs jautājums, kā pētījuma rezultāti atbilst atbildīgo ministriju plāniem sabiedrības integrācijas jomā un vai tajos tiks ieviesti jauninājumi, ņemot vērā pētījuma rezultātus.

Komisijas sēde notiks trešdien, 10.septembrī, plkst.12.00 Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēžu zālē, Jēkaba ielā 16, 407.telpā.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā