Aizsardzības komisija trešdien diskutēs par cīņu pret „sarunātajām spēlēm” Latvijas profesionālajā sportā

(26.08.2014.)

Aizsardzības komisijas deputāti trešdien, 27.augustā, diskutēs par cīņu pret tā saucamajām sarunātajām spēlēm Latvijas profesionālajā sportā. Sēde sasaukta, ņemot vērā vairāku profesionālā sporta organizāciju bažas par nepietiekamo regulējumu likumos, lai cīnītos pret šādām nelegālām aktivitātēm, informē komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

„Pašlaik par sporta spēļu rezultātu ietekmēšanu ir noteikta kriminālatbildība, taču sporta organizācijas, kā arī prokuratūra norādījušas, ka pašreizējais tiesiskais regulējums praksē nav pietiekams, lai efektīvi cīnītos pret nelegālām sporta totalizatoru aktivitātēm un spēļu rezultātu pasūtīšanu. Komisijā rīt diskutēsim par nepieciešamību veikt grozījumus Krimināllikumā, lai skaidrāk noteiktu atbildību par šādām nelegālām aktivitātēm Latvijas profesionālajā sportā,” norāda A.Latkovskis.

Sēdē piedalīsies Iekšlietu ministrijas, Ģenerālprokuratūras, Latvijas Futbola virslīgas un Latvijas Basketbola savienības, kā arī pret spēļu sarunāšanas organizāciju pārstāvji.

Aizsardzības komisijas sēde notiks trešdien, 27.augustā, plkst.10.00, Jēkaba ielā 16 408.telpā.

  

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā