Saeimas priekšsēdētāja oficiālā vizītē apmeklēs Somiju

(16.06.2014.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa no 16. līdz 18.jūnijam pēc Somijas Republikas parlamenta priekšsēdētāja Ēro Heineluoma (Eero Heinäluoma) ielūguma uzturēsies oficiālā vizītē Somijā.

Vizītes laikā S.Āboltiņai plānotas divpusējās tikšanās ar Somijas parlamenta priekšsēdētāju Ē.Heineluomu un ārlietu ministru Erki Tuomioju (Erkki Tuomioja). Saeimas priekšsēdētājai paredzēta arī tikšanās ar Somijas parlamenta Ārlietu komisijas pārstāvjiem un Latvijas vēstniecības apmeklējums.

Tāpat vizītes laikā Helsinkos S.Āboltiņai plānots Ziemeļu Investīciju bankas un Somijas energouznēņēmuma „Fortum” apmeklējums.

Saeimas priekšsēdētāju S.Āboltiņu vizītē pavada Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere un deputātu grupas sadarbībai ar Somijas parlamentu vadītājs Arvils Ašeradens.

Latviju un Somiju vieno labas un dinamiskas divpusējās attiecības visos līmeņos, ko raksturo aktīva un regulāra vizīšu apmaiņa arī parlamentārā līmenī un arvien ciešāka sadarbība Ziemeļvalstu un Baltijas valstu (NB8) formātā. Abu valstu ciešās attiecības ir balstītas uz kopīgām interesēm nodrošināt stabilitāti, drošību un labklājību Baltijas jūras reģionā un Eiropā kopumā.

Pagājušā gada janvārī oficiālā vizītē Latviju apmeklēja Somijas parlamenta priekšsēdētājs Ē.Heineluoma.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt