Saeimā viesojas Baltkrievijas parlamenta delegācija

(16.06.2014.)

No 15. līdz 18.jūnijam vizītē Latvijā uzturas Baltkrievijas Republikas Nacionālās sapulces Republikas padomes Reģionālās politikas un vietējo pašvaldību komisijas priekšsēdētāja un parlamenta darba grupas sadarbībai ar Latvijas parlamentu vadītāja Svetlana Gerasimoviča.

S.Gerasimoviču vizītē pavadīs Baltkrievijas Republikas Nacionālās sapulces Pārstāvju palātas Budžeta un finanšu komisijas, kā arī parlamenta darba grupas sadarbībai ar Latvijas parlamentu loceklis Valērijs Borodeņa.

Viesojoties Saeimā, Baltkrievijas parlamentāriešiem paredzētas tikšanās ar Saeimas priekšsēdētājas biedru Andreju Klementjevu, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāju Sergeju Dolgopolovu un komisijas deputātiem, kā arī ar Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Baltkrievijas parlamentu vadītāju Artūru Rubiku un grupas deputātiem.

Saeimas apmeklējuma laikā plānots pārrunāt līdzšinējo Latvijas un Baltkrievijas politisko dialogu, sadarbību kultūrā, zinātnē, ekonomikā, tostarp transporta un tranzīta jomās, pārrobežu sadarbību un robežu jautājumus, kā arī pašvaldību aktualitātes. Tāpat plānots pārrunāt abu valstu parlamentāro sadarbību.

Vizītes laikā Baltkrievijas parlamentāriešiem plānotas tikšanās arī ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Romānu Naudiņu, Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu, Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāju Gati Truksni un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku Andri Ameriku. Viesi arī apmeklēs uzņēmumu „Dzintars”, viesosies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā un apskatīs Vecrīgu.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā