Izglītības komisija izbraukuma sēdē Daugavpilī diskutēs par augstākās izglītības un zinātnes attīstību reģionos

(02.06.2014.)

Lai diskutētu par reģionālo augstskolu un zinātnes centru izaicinājumiem un attīstības perspektīvām, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti otrdien, 3.jūnijā, dosies izbraukuma sēdē uz Daugavpili.

Saeimas deputātiem paredzēta tikšanās ar Daugavpils Universitātes rektoru Arvīdu Barševski, kā arī universitātes prorektoriem, dekāniem, nodaļu vadītājiem un Studentu padomes priekšsēdētāju.

Tāpat Izglītības komisijas deputātiem plānota tikšanās ar Daugavpils pilsētas domes un Izglītības pārvaldes pārstāvjiem.

Deputāti klātienē iepazīsies arī ar Biotehnoloģiju laboratorijas, Mutvārdu vēstures centra un G.Liberta Inovatīvās mikroskopijas centra darbību. Tāpat deputāti apmeklēs Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju korpusa jaunbūvi.

Izbraukuma sēdes ietvaros paredzēts arī latviešu kultūras centra „Vienības nams” un Marka Rotko centra apmeklējums.

Tikšanās ar Daugavpils Universitātes rektoru un universitātes pārstāvjiem paredzēta plkst.11.15 Daugavpils Universitātē Vienības ielā 13. Savukārt tikšanās ar Daugavpils pilsētas domes un Izglītības pārvaldes pārstāvjiem – plkst.14.30 Daugavpils pilsētas domē K.Valdemāra ielā 1.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde